Gratis bezorging vanaf 75,-                 Snelle bezorging                 Veilig betalen                 Uitstekende klantenservice                International delivery: Germany, France, Spain

Gratis bezorging vanaf 75,-                 Snelle bezorging                 Veilig betalen                 Uitstekende klantenservice                International delivery: Germany, France, Spain

High Cuisine: een medicinale en culinaire trip

 

High Cuisine: 'the herbs of the gods'

Koken met cannabis cbd

Waarom geen spraakmakend achtgangen diner maken? De kruiden van de goden hebben elk een eigen smaakprofiel en aroma, dat verandert zodra je ermee kookt. Naast gewoon fun om ermee te koken gebruiken steeds meer mensen cbd en cannabis olie en bloemen voor ondersteuningn in het dagelijks leven. 

Koken met cannabis cbd

Overheerlijke bruschetta gemaakt met wietpesto

High Cuisine gerecht: bruschetta met wietpesto

Overheerlijke bruschetta gemaakt met wietpesto

Dit lichte, heerlijke voorgerecht is gemakkelijk te maken en valt altijd goed in de smaak. Als je een vrije, zonnige dag hebt, is bruschetta (of 'highschetta') de perfecte snack voor in je luie tuinstoel.

De sterke en hartige smaken van de bruschetta met een THC-rijke wietpesto gaan goed samen met de terpenenprofielen van een Lemon Haze. Het terpenenprofiel heeft een pittige smaak dankzij de hoge niveaus en combinatie van terpinoleen, bèta-myrceen en bèta-caryofylleen. Limoneen en ocimeen voegen een fruitig en citrusachtig element toe aan het terpenenprofiel dat goed past bij dit smaakvolle gerecht.

Door de sterkte van je THC-olijfolie aan te passen, kun je de intensiteit van de high na het eten van het gerecht in de hand houden. Het kan een paar uur duren voor de psychoactieve high begint na het eten van een edible, dus zorg ervoor dat je niet te veel consumeert! Om THC-olijfolie te maken, laat je gewoon een dag of twee wat toppen weken in olijfolie. Je moet de THC-olijfolie wel verhitten om de non-psychoactieve THC-A om te zetten in psychoactieve THC. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten bij 100ºC.

Dit recept is genoeg voor een paar personen en heeft een bereidingstijd van ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten:

  • 250 milliliter THC-olijfolie (jij bepaalt de sterkte!)
  • 4 walnoten
  • 20 gram basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • één snufje zout
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas Voor het bruschettabrood:
  • 1 groot ciabattabrood (in dikke plakken gesneden)
  • 3 eetlepels THC-olijfolie
  • 3 kleine tomaten

Stappen:

  1. Verwarm je oven voor op ongeveer 180ºC.
  2. Voor de pesto verwarm je een kleine pan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten 3 tot 4 minuten lang. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de walnoten afkoelen.
  3. Pel de walnoten door ze over een metalen zeef te wrijven.
  4. Gebruik een keukenmachine om de walnoten tot een ruw meel te malen.
  5. Was en droog de basilicum, verwijder de stelen en scheur de bladeren in kleine stukjes.
  6. Voeg de basilicum, knoflook, het zout en de Parmezaanse kaas toe aan het walnootmeel in de keukenmachine.
  7. Voeg tijdens het malen 175 ml THC-olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine.
  8. Voeg meer zout of olie toe tot de textuur naar wens is.
  9. Voor de bruschetta ('highschetta') bestrijk je je sneetjes brood met THC-olijfolie en rooster je ze vervolgens 3 minuten in de oven op een bakplaat totdat ze goudbruin zijn.
  10. Haal ze vervolgens uit de oven en beleg elk sneetje met de tomatenblokjes en zet de bruschetta dan weer 5 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, doe de pesto erop en genieten maar!

High Cuisine gerecht: Kokoscurry met cannabis

Overheerlijke Kokos currie bereid in een speciale kokosolie

Een kokoscurry met anijs is een van de lekkerste vegetarische curryrecepten. Het is een voedzame maaltijd met een licht romige textuur en een tropische kokossmaak. Je kunt extra chili toevoegen voor een kleine kick als je van pittig houdt. De THC zit in dit gerecht in de kokosolie en jij kunt wederom zelf de sterkte bepalen. Je kunt warme gedecarboxyleerde cannabisolie toevoegen aan warme kokosolie en ze goed door elkaar mengen. De Durban is een subtropische sativa, die uitbundig floreert in Zuid-Afrika, is de perfecte match voor dit gerecht. De Durban wietplant heeft vaak vleugen van anijs en peper in het aroma en dit brengt het gerecht echt tot leven. De anijssmaak van Durban Poison gaat geweldig samen met deze kokoscurry met anijs. Het recept hieronder is voor zes personen en heeft een bereidingstijd van een uur.

Ingrediënten:

  • 1 kop gehakte koriander
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 190 gram gedroogde bruine linzen
  • 25 milliliter kokosolie
  • 5 milliliter kokosolie met THC (sterkte naar wens)
  • 1 blik kokosmelk (420 g)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper
  • 10 tot 12 cherrytomaten voor de garnering
  • 700 gram verse tomaten (geplet)
  • 1 bol knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gember, fijngehakt

Stappen:

  1. Pureer/plet de knoflook, gember en koriander en plet de verse tomaten met behulp van de achterkant van een grote lepel of aardappelstamper. Zet dit even opzij.
  2. Verwarm de kokosolie met THC in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de koriander en het komijnzaad toe en rooster ze tot ze bruin van kleur worden. Voeg de fijngehakte knoflook toe en sauteer tot het bruin kleurt.
  3. Voeg de geplette tomaten, gember, kurkuma en het zout toe aan de pan en laat ongeveer vijf tot zes minuten doorkoken. Roer af en toe om. Voeg vervolgens de linzen, de gemalen cayennepeper en ongeveer 700 milliliter water toe.
  4. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan, zet het vuur lager, laat het ongeveer 45 minuten sudderen en roer af en toe door.
  5. Zodra de linzen gaar en zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe. Breng het mengsel weer aan de kook en voeg de koriander en een handvol cherrytomaten (ongeveer 10) toe. Roer goed door en haal je curry van het vuur. Klaar is Kees!
Overheerlijke Kokos currie bereid in een speciale kokosolie